Doğu’daki işsizliğe ‘tersine göç’ çözümü

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde devletin verdiği işsizlik maaşlarının üretime kazandırılmasını ön gören ‘Tersine Göç’ projesine imza atmayı planlıyor.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Projemizde İstanbul’daki tekstilciler, güvenlik ve işsizlik sorununun yaşandığı Güneydoğu illerine gidip 100-200 kişinin çalıştığı atölyeler kuracak. İşverenler, işsizlik maaşı ve vergi muafiyetleri haricindeki maliyetleri üstlenecek” diye konuştu. 

Özellikle kadınlara iş 

Öksüz, ‘Tersine Göç’ projesiyle işsizlikten dolayı yardım alan vatandaşların da çalışarak daha fazla kazanacağını söyledi. Öksüz, projeyle özellikle bölgedeki kadınlara istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 

İhracatta 4 yılın rekoru 

Tekstil sektörü olarak son 12 ay içerisinde gerçekleştirdikleri 10,6 milyar dolarlık ihracatla son 4 yılın rekorunu kırdıklarını vurgulayan Öksüz, “Sektörümüz son 12 ay içerisinde 200’den fazla ülkeye 10,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek, bir önceki döneme göre yüzde 7,3’lük bir artış yakaladı” dedi.