Doğudaki 12 şehir batıya bağlandı 

Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayacak olan Karahan Tüneli bayram öncesi hizmete açıldı. Bakan Arslan, ''Bu projeyle bölgedeki ulaşımın kışın kapanması engellenecek'' dedi.   

Doğu Anadolu’daki 12 ili batıya bağlayacak Karahan Tüneli, üç bakanın katılımıyla bayram öncesi trafiğe açıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz Malatya'yı bulunduğu konumda, etrafındaki illerle ana koridorlarla daha hızlı bağlamak adına adeta tüneller şehri haline getiriyoruz" dedi. Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayacak D-300 karayolu üzerindeki Karahan Tüneli'nin hizmete alım etkinliğine katıldı.

7 KM'LİK BAĞLANTI YOLLARI

Tünel girişinde makam aracının sürücü koltuğuna geçen Arslan, tünelden geçiş yaptı. Bakan Arslan, tünelin bin 600 metre uzunluğunda çift tüp olduğunu belirterek, tünelle yaklaşık 7 kilometrelik ilave bağlantı yolları bulunduğunu anlattı. 

Kışın ulaşım aksamayacak

Bakan Arslan, şöyle devam etti: "Bu projeyle bölgedeki ulaşımın kış şartlarında kapanması engellenecek. Biz bugün Karahan Tüneli'ni bayram öncesi insanlarımız daha rahat seyahat edebilsin diye hizmete veriyoruz, ancak Sayın Başbakanımız ile daha sonra resmi açılışını yapacağız. İnsanlarımızın bayram öncesi rahatını düşünerek resmi açılışı sonraya bıraktık." 

214 milyon TL'lik proje

Ulaştırma Bakanı Arslan, tünel ve bağlantı yollarıyla toplam 214 milyon liralık bir projeyi Malatya'nın hizmetini sunduklarını dile getirdi.