Doğalgaz yardımı ödemeleri yattı mı? Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı ödemeleri için geri sayım sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlar kapsamındaki ısınma desteği, kömürün yanı sıra doğal gaz için verilecek. Peki, Doğalgaz yardımı ödemeleri yattı mı? Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı başvuruları şubat ayı itibariyle başlamıştı. Başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar ödemelerin ne zaman yatacağını öğrenmek istiyor. Peki, Doğalgaz yardımı ödemeleri yattı mı? Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak?

DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Başvuruların incelenmesi ardından doğalgaz yardımı ödemeleri hesaplara yatacak. Yapılan açıklamalara göre, doğalgaz yardımı ödemeleri, mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak.

DOĞALGAZ YARDIMI NEREYE YATACAK?

Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlar, destekten yararlanmaya hak kazanacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek.