Doğalgaz rezervi saat kaçta açıklanacak? Başkan Erdoğan yeni müjdeyi açıkladı!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde doğalgaz rezervleri ile ilgili yeni müjde açıklaması vermişti. Heyecanlı bekleyiş devam ederken diğer bir paylaşım ise Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den gelmişti. Ağustos ayında Zonguldak'ta 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunmuştu. Peki, Doğalgaz rezervi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Fatih Sondaj Gemisi'nde doğalgaz rezervleri ili ilgili çalışmalar devam ederken. Akademik açılış töreninde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni müjde vererek doğalgaz rezerv miktarını açıklayacağının belirtmişti. Ağustos ayında ise Zonguldak'ta 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunmuştu. Peki, Doğalgaz rezervi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Ne kadar doğalgaz rezervi bulundu? Fatih Sondaj Gemisi kaç metreküp doğalgaz buldu?

DOĞALGAZ REZERVİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Doğalgaz rezervi bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandır. Başkan Erdoğan saat 15:00'da Fatih sondaj gemisine geldi. Yeni doğalgaz rezervin 16:30'da açıklandı.

Başkan Tayyip Erdoğan'ın açıklaması şu şekildeydi;

"320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin haberi milletimizi adeta sevince boğmuştu. Bu gemimizin halen süren sondaj çalışmalarından yeni müjdeler geliyor. İnşallah cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek, hem çalışmaları bizzat yerinde görecek, hem de yeni rezerv miktarını açıklayacağız." dedi.

Doğalgaz rezervi nerede bulundu? Başkan Erdoğan yeni doğalgaz rezervini açıkladı!

Filyos Limanı nerede, hangi şehirde? Doğalgaz rezervinin kara üssü Filyos Limanı!

DOĞALGAZ ZONGULDAK'A BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Başkan Erdoğan, 21 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Fatih Sondaj Gemisi'nin Zonguldak'ın 175 kilometre açığında gerçekleştirdiği sondaj faaliyetinde 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu açıkladı. Kentte büyük sevince neden olan doğalgaz rezervi için Fatih gemisinin devam eden çalışmaları da ilgiyle takip edildi. Cumhuriyetin kurulmasında ve ülke sanayini gelişmesinde taşkömürü üretimiyle önemli misyon üstlenen Zonguldak'ta, bulunan doğalgaz rezervinin kentte de katkı sağlayacağı düşünülüyor.