Doğalgaz depolamaya 495 milyon dolarlık yatırım

Koloğlu Holding Strateji ve Planlama Direktörü Arzu Atik, Türkiye'de mevcut bir gaz rezervuarının depolama amacıyla ilk kez kullanıldığı Kuzey Marmara Doğal Gaz Depolama Projesi'nde üçüncü fazı inşa ettiklerini belirtti.

Koloğlu Holding Strateji ve Planlama Direktörü Arzu Atik, “Hali hazırda 2.8 milyar metreküp depolama kapasitesi olan tesise yapacağımız 495 milyon dolar yatırımla bu kapasite 4.6 milyar metreküpe çıkacak. Tesisi 2022’nin ortasında devreye almayı planlıyoruz” dedi. Tesiste Faz-1 ve Faz-2 projelerinin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından sırasıyla 2007 ve 2016’da tamamlandığını anımsatan Atik, inşa ettikleri Faz-3 projesinde ise mühendislik ve satın alma faaliyetlerinin devam ettiğini, yüzde 10 fiziki ilerleme sağlandığını aktardı.

%20’Sİ KARŞILANACAK

Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Projesi’nin 2023’te 5.4 milyar metreküp gaz depolama kapasitesine sahip olması planlanıyor. Kuzey Marmara Doğal Gaz Depolama projesininin kapasitesinindeki artış ve LNG tesislerinin de katkısıyla 2023’te 11 milyar metreküplük depolama kapasitesinin oluşturulması hedefleniyor. Böylece, Türkiye’nin 2023’teki doğalgaz ihtiyacının yüzde 20’si depolardan karşılanabilecek.