Kimlik numarasıyla sorgulama yapılmayacak... DİKKAT ödemeler için son tarih!

Emlak vergisi ödemeleri için bugün son gün. Ev, arsa sahibi olan vatandaşlar, son ödeme tarihini kaçırmak istemiyor. 1 Mart itibarıyla başlayan ödemeler her yıl iki taksit halinde gerçekleşiyor.

Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibarıyla başladı. Son ödeme tarihi ise 31 Mayıs olarak belirlendi. İkinci ödeme dönemi ise 1 Kasım'da başlayıp, 30 Kasım'da gerçekleşecek.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), belediyelerin emlak vergisi ödeme, hızlı ödeme ve borç sorgulama hizmetlerinde yalnızca T.C. kimlik numarası ile işlem yapmasını yasaya aykırı buldu. Kurul; belediyelerin vergi sorgulamalarında üyelik ve şifre ya da çift faktörlü doğrulama kullanılarak gerekli teknik ve idari tedbirleri almaları gerektiği, tedbir almayan belediyelere şikayet halinde cezai yaptırım uygulanacağını duyurdu.

EMLAK VERGİSİ BORCU NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi borç ödeme işlemlerini çeşitli şekillerde yapabilirsiniz. Eğer internet üzerinden işlem yapmak istemiyorsanız mülkün bağlı olduğu belediyeye başvurarak ödemenizi doğrudan belediyeye yapabilirsiniz. Emlak vergisi ödeme banka şubelerinden de yapılabilir.

Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir.