Dikkat! Marketlerde bu hatayı yapmayın, kasada anlaşılıyor! Fazla para ödersiniz

Markete gittiniz ve aldığınız ürünlerin fiyatından fazla para ödediğinizi fark ettiniz. Ne yaparsınız? Muhtemelen geri gidip hakkınızı aramaya çalışırsınız ama ikna etmeniz epey zor olabilir. Peki, bu nasıl olur? İşte cep yakan market hataları...

Merve Kantarcı Çulha

Marketler hepimizin en sık kullandığı ortak alışveriş alanları. Bazen raflarda bazen de kasada gözden kaçırdığımız şeyler hem gereksiz masrafa hem de sağlığa zarara neden olabiliyor. Marketlerde göz ardı edilen ve gereksiz para harcamaya sebep olan durumları sizler için derledik. İşte markette cebi ve sağlığı koruyan kurallar...

1. FİŞLERE BAKIN

Hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Bazen marketlerdeki kasa kuyrukları fişlerde fahiş rakamlara neden olabiliyor. Sizin fişinizde bir önceki müşterinin ürünü yer alabiliyor. Bunun için mutlaka fişinizi ve aldığınız ürünleri kontrol edin.

2. SON KULLANMA TARİHİ

Hemen hemen herkes son kullanma tarihi geçmiş bir ürüne denk gelmiştir. Özellikle et ve süt ürünlerinde tehlikeli olan bu durum zehirleyebilir. Bu yüzden marketlerdeki ürünü alırken son kullanma tarihini mutlaka kontrol edin.

3. ALIŞVERİŞ LİSTESİ YAPIN

Bazılarımız markette kendini kaybediyor. Bir yandan indirimli ürünler bir yandan kampanyalı gösterilen ambalajlar bir yanda ihtiyaçlar... Durum böyle olunca uygun diye düşündüğümüz alışveriş bir maaşın bitmesine neden olabiliyor. Bu durumu engellemek için evdeki ihtiyaç listesini çıkarmak gerekiyor.

Şampuana bir kapak eklemek yetiyor! Saç dökülmesini sıfırlıyor, bir şişesi 60 TL, 1 sene yetiyor

Onlar her gün "Altın düşecek mi çıkacak mı?" diye bakıyor! İşte altında kâr elde eden 3 burç