Dijitalpark inşaatına başlandı! Teknoparklardan 6.2 milyar dolarlık ihracat

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'yle Türk Alman Üniversitesi'nin ortaklığında yapılacak ‘Dijitalpark Teknokent'in temelini attı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugüne kadar 6.2 milyar dolarlık ihracat, 131 milyar TL'lik satış gerçekleştiren teknoparklarımızda 6 bin 680 firma yer alıyor ve buralarda çalışan tam zamanlı Ar-Ge personeli sayısı da 60 bine yaklaştı" ifadelerini kullandı. Varank, "Teknoparklarımızın altyapı, idare binası, kuluçka merkezi inşası için de hibe destekleri yapıyoruz, bu zamana kadar yaptığımız hibe desteği tutarı da yaklaşık 1 milyar liraya ulaştı" diye konuştu. Bakan Varank, teknoparklar aracılığıyla, teknoloji ve yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren firma ve girişimcilere altyapı hizmetleri sunulduğunu kaydetti.

300 GİRİŞİMCİ OLACAK

Bakan Varank, "Temelini attığımız teknoparkımızın, üniversitelerimizi girişimci ve yenilikçi birer üniversite olma yolunda güçlendireceğine inanıyorum. İstanbul ve Rize'deki yerleşkeleriyle birlikte tam kapasiteye ulaştığında, 4 bin tam zamanlı Ar-Ge personelinin çalıştığı 300 girişimciye ev sahipliği yapacak önemli bir yatırımdan bahsediyoruz" dedi.

İSTANBUL CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bakan Varank, İstanbul'un önemine işaret ederek, "İstanbul'u teknolojinin ve girişimciliğin de cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi. Girişimcilik potansiyeline dikkat çeken Varank, "Henüz 5 sene önce sadece bir fikrin üzerine inşa edilmiş Türk firmalarının da milyar dolar üzerinde değerlemeye sahip firmalar haline geldiğini görüyoruz" diye konuştu.