Dijital tarımla domateste verim %40 arttı

Türkiye'de sanayi domatesi tarımının gelişimine öncülük eden Tat Gıda, dijital teknolojilerine yaptığı yatırımlarla domates üretimini uluslararası standartlara yükseltmek için çiftçiyle el ele veriyor.

Çiftçinin eğitimi, verimlilik ve tarımda dijitalleşme odaklı projeler gerçekleştiren şirket, bugüne kadar akıllı tarım uygulamaları ve mekanizasyona 7.5 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptı. Şirket önümüzdeki yıl da yeni teknolojik yatırımlar ve mekanizasyon için toplam 11 milyon liralık yeni yatırım planlıyor.

MALİYETLERİ DÜŞÜRDÜ

Tarımda dijital teknolojilerin kullanımına öncülük etmek amacıyla 'Dijital Tarım Tarlası' konseptiyle domates üretmeye başladıklarını belirten Tat Gıda Genel Müdür Yardımcısı Hakan Turan, şunları söyledi: "Dijital tarımla maliyetleri ton ürün başına yüzde 30 düşürdük, verimi yüzde 35-40 artırdık. Dünyanın geleceği için tarımın öneminin farkındayız; daha az gübre, su, kimyasal gibi kaynak kullanımını azaltmak karbon ayak izini sıfırlamak için tarımda sürdürülebilirliğe yatırım yapmak mecburiyetindeyiz."