En az 17 bin TL hesaplara yatıyor... Evlenecek çiftlere çeyiz desteği devletten!

İlk kez evlenecek vatandaşlara müjdeli haber geldi. Maddi açıdan kolaylık sağlayan çeyiz hesabında önemli kriterler arasında 3 sene düzenli ödeme yapma şartı bulunuyor. Çeyiz parası ödemeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

Yeni evleneceklere çeyiz parası desteği devlet tarafından veriliyor. 2016 yılından beri devam eden bu destek, maddi açıdan gençlere kolaylık sağlıyor. Çeyiz parasını almak isteyenler bankalardan gerekli belgeleri öğrenip hesap açabiliyor.

ÇEYİZ PARASI NEDİR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çeyiz hesabı uygulaması, evlenecek çiftlere maddi destek sağlamak amacıyla 2016 yılında başladı.

ÇEYİZ PARASI KİMLER ALABİLİR?

Hesap açtıracak kişinin Türk vatandaşı olması,

Yurtiçi mevduat veya katılım bankalarında çeyiz hesabı açması,

Evlilik tarihinden önce asgari 3 yıl boyunca hesaba düzenli ödeme yapması,

27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapması.

Uygulamadan yararlanmak isteyenler bankalara Türk Lirası cinsinden mevduat hesabı, katılma hesabı ya da özel cari hesap açtırman şart. Gerekli belgeler, çeyiz hesabı açılacak bankadan öğreniliyor.

ÇEYİZ PARASI NE KADAR?

Çeyiz hesabı olan vatandaşlar 2022 senesi güncel rakamlarıyla 16 bin 394 liraya varan devlet katkısı ödemesinden yararlanabiliyor. Fakat çiftler bu imkandan ayrı ayrı yararlanıp alabileceği desteği 32 bin 788 liraya kadar da yükseltebiliyor.

Çeyiz hesabı faizsiz olarak da açılabiliyor.