'Devlet üstümüzden büyük bir yük aldı'

Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby's, Usta Dönerci ve Usta Pideci markalarıyla hizmet veren TFI TAB Gıda Yatırımları, devletin verdiği istihdam teşvikleri sayesinde mağaza kapatmak bir yana pandemi döneminde Türkiye'de 31 restoran açtı.

YAŞAR KIZILBAĞ

2.500’ü aşkın restoran ve 55 bini aşkın çalışanla hizmet verdiklerini belirten TFI TAB Gıda Yatırımları Yönetim Kurulu Üyesi ve TAB Gıda CEO’su Caner Dikici, Türkiye’de 1.200’den fazla, Çin’de 1.300’den fazla restoranları bulunduğunu belirterek “Bu şartlar altında Türkiye’de 31 mağaza açtık. Bu süreçte devlet kısa çalışma ve istihdam teşvikleriyle üstümüzden büyük bir yük aldı” dedi. Dikici, planladıkları restoran açılışlarını yıl sonuna kadar yapacaklarını belirtti. Pandemi döneminde AVM’lerdeki restoranlarda kira indirimi sağladıklarını anlatan Dikici, bazı yerlerde yüzde 50 indirim aldıklarını anlattı. Dikici, Usta Dönerci ve Usta pideci markalarını Amerika pazarına götüreceklerini de belirterek, Turquality programına dahil olduklarını belirtti. 

PAKET SERVİS YÜZDE 35’E ÇIKTI

Caner Dikici pandemi döneminde Türkiye’deki mağazalarda paket sevisinin payının yüzde 20’den 35 seviyesine çıktığına dikkat çekerek, “Çin’de ise yüzde 35’ten 49’a çıktı” ifadelerini kullandı. Paket servisteki artışın bir süre dehe devam edeceğini belirten Dikici, ayrıca tüm restoranlara ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ aldıklarını belirtti.