Devlet destekli 56 tekstil tesisi ile Bitlis canlandı

Bitlis'te devletin verdiği desteklerin de etkisiyle kurulan tekstil fabrikalarında üretilen ürünler, Avrupa, Ortadoğu ile Uzakdoğu ülkelerine gönderiliyor.

Bitlis'te son zamanlarda devletin verdiği desteklerin de etkisiyle kurulan 56 tekstil fabrikasında üretilen ürünler, Avrupa, Ortadoğu ile Uzakdoğu ülkelerine gönderiliyor. Yüzde 50'den fazlasını kadın çalışanların oluşturduğu tekstil fabrikaları, hem kentin ekonomisine büyük katkı sağladı hem de gençlerin ekmek kapısı haline geldi. Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, yoğun talepten dolayı 130 hektarlık alanda 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Söz konusu bölge için yaklaşık 200 şirketin talebi olduğunu belirten Karaömeroğlu "Bitlis'te tekstil sektörü, yurdumuzun büyük firmalarının ilimizde kurduğu iplik fabrikalarıyla sağlam adımlarla yoluna devam ediyor ve tekstil kenti olma yolunda ilerliyor. Valilik olarak bu konuda elimizden gelen kolaylığı yatırımcılarımıza sunuyoruz. Yaklaşık 11 bin 500 kişinin istihdam edildiği 56 tekstil fabrikasında üretilen ürünler, birçok kente ve Avrupa, Ortadoğu ile Uzakdoğu ülkelerine gönderilmektedir" dedi. Vali Karaömeroğlu, Bitlis'te üretilen tekstil ürünlerinin ihracatından ülke ekonomisine yıllık ortalama 30-40 milyon dolarlık bir katkı sağlandığını kaydetti.

BİNLERCE KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Tekstil fabrikası sahibi Emirhan Uludil 2014'te kentte kurdukları işletmelerinde 50 kişiyi istihdam ederek üretime başladıklarını dile getirdi. Uludil, "Bundan 2 yıl önce Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni iş yerimizi açtık. Şu anda yaklaşık 500 kişi çalışıyor. Burada tekstil sektörü yoktu. Birkaç arkadaşımız burada atölye açmıştı. 3 bin kişiye kurs verdik. Şimdi başka fabrikalarda çalışıyorlar. Kentteki fabrikalarda binlerce kişi istihdam ediliyor" dedi.