Dev su projesi Türklere emanet

Tosyalı Holding, Almanya'nın en önemli çevresel dönüşüm projelerinden Ren Su Taşıma Boru Hattı'nın ihalesini kazandı.

Türkiye'nin global çelik üreticisi ve Avrupa'nın en büyük boru üreticisi Tosyalı'nın başarılı şirketlerinden Tosçelik Spiral Boru, "Ren Su Boru Hattı" (RWTL) ihalesini alan şirket oldu. Almanya'daki en önemli çevresel dönüşüm projelerinden biri olan bu proje, Ren Nehri'nden su getirerek kullanılmayan açık maden ocaklarını doldurmayı amaçlıyor.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Almanya'nın önde gelen enerji şirketlerinden RWE tarafından gerçekleştirilecek bu proje kapsamında Tosçelik Spiral, toplam 130.000 ton ve 105.600 metre 2235 mm ebadında büyük çaplı boru tedarik edecek. Geçen hafta Tosyalı ve RWE Power, Paffendorf Kalesi'nde bir sözleşme imzaladı. Tosyalı Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı anlaşmayla ilgili şunları söyledi: "Tosyalı olarak üretimimizin her noktasında sürdürülebilirlik odaklı yatırımlara öncelik veriyor; yeşil dönüşüm teknolojilerine büyük kaynak ayırıyoruz. Dolayısıyla Ren Su Boru Hattı gibi çevresel duyarlılığı yüksek bir projenin bir parçası olmaktan ayrı bir heyecan duyduk." RWE Power'ın CTO'su Dr. Lars Kulik de, "Tosyalı'nın desteğiyle, gelecek nesillerin yararı için açık maden ocaklarını sürdürülebilir bir şekilde cazip göllere dönüştüreceğiz" dedi.

PROJE 2029'DA TAMAMLANACAK

RWE bu projeyle, Garzweiler ve Hambach'taki kullanılmayan açık maden ocaklarını yeniden işleyerek göle dönüştürecek. 45 km'lik bir güzergahta üç kollu çelik boru hattı yapımını içeren projenin inşaatına 2024'te başlanması ve 2029'da tamamlanması planlanıyor.