Dev savunma ihracatında kritik imza

Türkiye'nin en büyük savunma ihracatı olan Pakistan MİLGEM Projesi'ne yönelik yurtiçinde kritik bir işbirliği anlaşmasına imza atıldı.

Yapılan açıklamaya göre, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’den (STM) yapılan açıklamaya göre, şirketle Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) arasında Ana Tahrik Sistemi tedariki ve entegrasyonuna yönelik mühendislik çözümleri konusunda anlaşma imzalandı. Gemilerin en önemli platform sistemlerini oluşturan ana tahrik sistemleri, gemilerin hareketini sağlıyor.

KÜRESEL MARKA

Pakistan’ın ihtiyaçlarına yönelik olarak farklı askeri deniz projelerinde de doğrudan yer alan STM, Ocak 2013’te imzaladığı ve Ekim 2018’de teslim ettiği Pakistan Deniz İkmal Gemisi’yle Haziran 2016’da imzaladığı ve başarılı şekilde devam eden Pakistan Agosta 90 B Denizaltı Modernizasyonu’yla bu ülkede faaliyet gösteriyor. STM, askeri denizcilik alanında Türkiye’nin küresel markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

GELİNEN AŞAMAYI GÖSTERİYOR 

STM, MİLGEM Projesi’nde de kritik görevler üstlendi. Türk sanayiinde yerlileştirmeye önemli katkılar sundu. Türkiye’nin sahip olduğu milli yeteneğin Pakistan’a ihracatı, ülke sanayii ve mühendislik kabiliyetinin geldiği aşamayı göstermesi açısından önem taşıyor.