Desteklere 2 milyon esnaf başvurdu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere yönelik destekler için 2 milyondan fazla başvuru geldiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Gelir kaybı desteğine 1 milyon 300 binin üzerinde, kira desteğine 754 bin civarında müracaat eden esnafımız var” dedi. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu’nu kabul eden Pekcan, salgın sürecini Türkiye’nin iyi yönettiğini, vaka sayılarının kontrol altına alındığını bildirdi. Pekcan, şöyle konuştu:

SÜREYİ UZATABİLİRİZ

“Söz konusu desteklere yönelik talepleri ve başvuruları 30 Aralık 2020 itibarıyla almaya başladık. Burada en çok etkilenen 133 iş kolunu tespit ettik. 11 Ocak Pazartesi akşamına kadar başvuru sürecini uzatmıştık, gerekirse yine uzatırız. Şu ana kadar 2 milyonun üzerinde başvuru var. Devletimiz her zaman olduğu gibi bu zor günlerde ticaret erbabımızın yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir.” Bakan Pekcan, söz konusu desteklerin bütçeye maliyetinin sorulması üzerine, bu destekler için 5 milyar liralık bir bütçe ayrıldığını dile getirdi. 

92 FİRMAYA FAHİŞ FİYAT CEZASI 

Haksız fiyat artışı yapan işletmelere yönelik denetimlerin ve yaptırımların sorulması üzerine de Bakan Pekcan, “Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun son toplantısında 92 firmaya 2 milyon 240 bin lira ceza kesildi. Kurul tarafından bugüne kadar 10 toplantıda, 375 firmaya 11 milyon 855 bin lira ceza kesildi” değerlendirmesini yaptı.