Depremzede kuyumcular İTÜ'nün raporunu bekliyor

Kahramanmaraş'taki Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, faaliyete başlamak için İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporunu bekliyor.

Türkiye'nin önemli altın işleme merkezlerinden Kahramanmaraş'taki Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, faaliyete başlamak için İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporunu bekliyor. 'Kuyumcukent' olarak da bilinen sitenin kaderi İTÜ heyetinin yaptığı değerlendirmenin sonucunda ortaya çıkacak raporla şekillenecek. Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, sanayi sitesinde 107 bin metrekare alanda faaliyet gösteren 450 firmanın, 6 bin kişilik istihdam sağladığını belirtti. Öz "Altınşehir ihracatta ve iç piyasada Türkiye'nin büyük bir lokomotifi. Depremde oluşan hasardan dolayı incelemelerimiz yapılıyor. İncelenme sonuçlandıktan sonra güçlendirme, gerekli tadilat ve değişikliklerle sitemizi güvenli hale getirildikten sonra firmalarımızı tekrar çalıştırmak istiyoruz. Burası 11 bloktan oluşan bir yapıya sahip. Belki hızlıca blok blok, her bloku ayrı firmayla çalışarak hızlıca iyileştirebiliriz. Bu mümkün olmazsa, hızlıca 'konteyner kuyumcukent' kurarak, yüzde 50 küçülerek üretimimizi orada devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Ülke genelindeki kuyumcu esnafına çağrıda bulunan Öz "Devletimizin gücünü ben en başından sonuna kadar hissettim. Devlet buraya anında 100 polis, 1 TOMA, özel harekat göndererek yağma planlarını boşa çıkardı" dedi.