Depremzede esnaf coğrafi engelleri Pasaj'la aşıyor

Turkcell'in depremlerin ardından afet bölgelerini iyileştirmek için hayata geçirdiği ‘Gönül Bağı Projeleri'nin bir ayağı olan ‘Gönül Bağı Pasajı' ilk meyvelerini verdi.

Turkcell'in Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgelerini iyileştirmek için hayata geçirdiği 'Gönül Bağı Projeleri'nin bir ayağı olan 'Gönül Bağı Pasajı' ilk meyvelerini verdi. Türkiye'nin ilk elektronik pazar yeri platformu olma gücünü arkasına alan Pasaj, vitrinini açtığı depremzede esnafın ve yerel üreticinin emeğini, bir ayda ülkenin dört bir yanındaki 1000'den fazla haneye ulaştırdı. 'Gönül Bağı Pasajı'nda deprem bölgesindeki satıcıların elinden çıkan gıdadan bitki ve dekorasyona, takıdan aksesuara kadar yaklaşık 500 yerel ürün bulunuyor.

ÜCRETSİZ KARGO

Kısa sürede ürün sayısını 1000'in üzerine çıkarmayı hedefleyen Pasaj, bu projeyle herhangi bir kâr amacı da gütmüyor. Destek programı ilk etapta 31 Aralık tarihine kadar sürecek. Programın depremzedelere fayda sağladığı sürece uzatılması da planlanıyor. Ayrıca Pasaj müşterileri, 'Gönül Bağı Pasajı'ndan yaptıkları alışverişlerde de ücretsiz kargo fırsatından yararlanıyor. Platformdaki ürünlerin fiyatları ve stoklarını ise esnaf belirliyor.

ÇARŞILAR DİJİTALLEŞİYOR

'Gönül Bağı Pasajı'nın sadece ekonomik bir amaç taşımadığını vurgulayan Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, "Şehirlerin simgesi haline gelen çarşıları Pasaj'la dijitalleştiriyoruz. Böylece coğrafi ve fiziki engeller Pasaj'la aşılıyor. Yerel üreticiler, kömbeden, ceviz reçeline, salçadan, kırma zeytine bu bölgelerde yetiştirilen her türlü ürünü Pasaj'da satışını yapıp gelir elde edebilecek" dedi.

Özdal "Bu proje dahilinde Turkcell Pasajı'nın kapısı, OHAL ilan edilen 11 bölgenin yerel üreticilerine, ardına kadar açık" diye konuştu.