Depremde tüm ailesini kaybetti! Tek başına fabrikayı ayağa kaldırdı

Depremde Hatay'da tüm ailesini kaybeden ve kendisi de ampute olan Buket Yıldırım, şimdi 23 yıllık aile fabrikasını tek başına ayağa kaldırdı. İşlerin başına geçen genç girişimci, Emine Erdoğan'dan ödül aldı.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremde Hatay'da ailesini kaybeden ve ampute olan bacağıyla babasından kalan fabrikanın başına geçen Buket Yıldırım, Ankara'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Tarımda Kadın Emeği Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan ödül aldı.

Depreme Hatay Antakya'da ailesiyle birlikte yakalanan 23 yaşındaki Yıldırım'ın babası Servet, annesi Meltem, ablası Kadriye ve kardeşi Necmettin hayatını kaybetti. Kendisi de enkazdan 4'üncü saatte çıkarılan genç kız, bacağının ampute edilmesiyle sağlığına kavuşarak, Antakya'da 23 yıldır faaliyet gösteren ailesine ait zeytinyağı fabrikasının başına geçti.

ÇALIŞTIM VE BAŞARDIM

Duygularını paylaşan Yıldırım, "Ailemi kaybettikten sonra eylülde fabrikayı devraldım. İlk defa fabrikada çalıştım ve başardım. Çalışanlarımız beni Buket olarak biliyordu, patron olarak bilmiyordu. Çok farklı bir duygu" dedi.