Deprem bölgesine gıda desteği

Fairy ile Gıda Kurtarma Derneği, ‘Gezici Gıda Bankası' aracılığıyla ihtiyaç bölgelerine gıda ulaştırmaya başladı. İlk operasyon ise Islahiye'deki iftar programıyla gerçekleştirildi.

ARZU KURUM

Bulaşık deterjanı markası Fairy, beş yıl önce Gıda Kurtarma Derneği (GKTD) ile başlattığı "Boşa Harcama" projesi ile bugüne kadar 55 milyon öğün gıdanın israf edilmesinin önüne geçti. Derneğin altyapısına yaptığı yatırımlarla, gıda desteğinden faydalanabilen kişi kapasitesini ayda 1.2 milyona çıkaran marka, bu yıl yaptığı araç ve donanım yatırımıyla GKTD tarafından Türkiye'nin ilk Gezici Gıda Bankası uygulamasının hayata geçirilmesini sağladı. Gıdaların israf edilmesini önleyip ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaştırılmasını sağlayan Gezici Gıda Bankası'nın ilk bağış operasyonu 13 Mart'ta Gaziantep'in İslâhiye ilçesindeki Memurkent Konteyner Kenti'nde gerçekleştirildi.

KAPASİTE YÜZDE 20 ARTTI

P&G'nin Umut Evi kompleksinin de yer aldığı Memurkent'teki iki bin kişiye iftar yemeği ise Şef Rafet İnce tarafından hazırlandı. P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Değer Kurtaslanoğlu, "Aldığımız aksiyonlarla 15 milyon insanın hayatına dokunduk. Bu sayede önlenen karbon emisyonu miktarı ise 51.450 ton oldu. Geçen yıl yaşanan deprem felaketinin ardından ise projemizi deprem bölgesine yönlendirerek, yardım kapasitesini aylık 1 milyon kişiye çıkarmıştık. Türkiye'nin ilk Gezici Gıda Bankası'nı hayata geçirerek gıda desteğinden faydalanabilen aylık kişi kapasitesini yüzde 20 daha artırdık" dedi.

10 MİLYON İHTİYAÇ SAHİBİ VAR

GKTD Kurucu Üyesi Olcay Silahlı ise, "Her 6 kişiden biri açlık sınırının altında yaşıyor. Bu da yıllık bazda 10 milyon kişiye ulaşmamız gerektiği anlamına geliyor. Aylık tüm gıda ihtiyacını karşılamıyoruz, destek oluyoruz" ifadelerini kullandı. Yaptıkları çalışmalarla 200'e yakın bir gıda bankası ağı oluşturduklarını belirten Silahlı, " 2030'a geldiğimizde Avrupa ile aynı düzlemde en az aynı seviyede bir noktaya geleceğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.