Deprem bölgesinde çalışan kamu personeline tazminat

Deprem bölgesinde çalışmakta olan kamu personeline 6 Şubat'tan geçerli olmak üzere tazminat ve fazla mesai ücreti verilecek.

Deprem bölgesindeki il ve ilçelerde çalışmakta olan kamu personeline 6 Şubat'tan geçerli olmak üzere tazminat ve fazla mesai ücreti verilecek. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri ile Adana'nın Çukurova, Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri, Diyarbakır'ın Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri, Elazığ Merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerinde, çeşitli kanunlara tabi olarak sürekli görevle çalışmakta olan personel ile sözleşmeli personel ve sürekli ve geçici işçilere 6 Şubat'tan geçerli olmak üzere 6 ay süreyle 2,059 TL tazminat ödenecek.

Tazminat, geçici olarak görevlendirilenlere de ödenecek. Tazminattan eşlerden her birinin yararlanması durumunda her bir eşe bu tutarın 75'i verilecek. Söz konusu fazla çalışma yaptırılan personele de 6 Şubat'tan itibaren 6 ay süreyle ve ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına fazla çalışma ücretinin 2 katı, fazla mesai ödenecek.