Deniz Şeşen yat turizmi hakkında açıklamalarda bulundu

Yat turizmi hakkında açıklamalarda bulunan Şeşen Yat İşletmeciliği Sahibi Deniz Şeşen “Savaşın bitmesini ve turistlerin Antalya'ya gelmesini bekliyoruz. Savaşın olumsuz etkilerini turizm sektöründe de görebilecek olsak da 2022 yaz sezonundan ümitli olduğumuzu söyleyebilirim.” ifadelerinde bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Deniz Şeşen, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Biliyorsunuz Antalya bölgesine yoğun olarak Rus ve Ukraynalı turistler geliyor. Bu noktada, yaz aylarında gelecek Rus ve Ukraynalı turistler arasındaki iletişimi çok iyi sağlamak gerekiyor. Bu noktada başarı sağlandığında, daha fazla turistin gelebileceğini söyleyebilirim. Sonuçta biz, Ukraynalı ve Rus turistleri aynı otobüslerle transfer edip aynı yatlarda ağırlıyoruz. Bu noktada doğru iletişimin önemini çok daha iyi anlayabiliriz. Savaşın olumsuz etkilerini elbette göreceğiz. Çünkü Türkiye'ye daha çok Ukraynalı ve Rus turistler geliyor. Bunun yanı sıra turizm sektöründe doğru ve sistemli çalışmanın, turist kaybını engelleyeceğini düşünüyorum. Hatta yapılan efektif çalışmaların, turizm açısından savaşın olumsuz etkilerini giderme ihtimali bile var. Antalya turizmcileri Rus ve Ukraynalı turistleri bir araya getirmeyi başardığı da gerçekten turizm açısından çok iyi şeyler olabileceğini düşünüyorum.

"SAVAŞIN BİTMESİNİ VE TURİSTLERİN ANTALYA'YA GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

Savaşın olumsuz etkilerinin her alanda hissedildiğinin altını çizen Deniz Şeşen, savaşın bitmesini ve turistlerin Antalya'ya gelmesini beklediklerini ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Şeşen, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: "Savaşın kötü gerçekliği herkesi çok üzdü. Sonuçta savaşın iyi bir şey olmadığının bilincindeyiz. Bunun yanı sıra savaş gibi durumlar, özellikle turizm sektörüne de çeşitli etkilerde bulunuyor. Her şeyden önce Türk turizminin bu durumdan olumsuz etkilenebilme ihtimali olduğunu söylemek gerekiyor. Çünkü özellikle Antalya'ya en çok gelen turistler Ukraynalı ve Rus turistler. Her iki ülke vatandaşının da geldiği Antalya bölgesinde turizmi canlandırmak için çeşitli adımlar atılabilir. Savaşın bitmesi durumunda turizm sektörünün de toparlanabileceğini söyleyebilirim. Rus ve Ukraynalı turistlerin koordinasyonu çok iyi bir şekilde sağlandığında sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Fakat elbette bunun için düzenli bir çalışmanın önemli olduğunu söyleyebilirim. Atılacak her adım turizm sektörü açısından bir hayli önemli. 2022 yaz sezonu için sistemli çalışma ile toparlanma gerçekleşebilir."