Danimarkalı züccaciye devi Türkiye pazarında

Danimarka'nın züccaciye ve hediyelik eşya mağaza zinciri Flying Tiger Copenhagen, Karaca Grup'la yaptığı işbirliğiyle Türkiye pazarına girdi.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Son yıllarda perakende sektöründe Türkiye'ye giriş yapan marka sayısı giderek artmaya başladı. Danimarka'nın ünlü züccaciye ve hediyelik eşya mağaza zinciri Flying Tiger Copenhagen Karaca Grup'la yaptığı işbirliğiyle Türkiye'deki tüketicilerle buluşacak. Markanın Türkiye pazarına girişiyle ilgili imza töreni Karaca Grup İcra Kurulu Üyesi Sami Hotak ve Flying Tiger Copenhagen Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jens Aarup Mikkelsen, arasında İstanbul'da imzalandı.

800 KİŞİYE İSTİHDAM

İlk mağazasını ekim ayında İstanbul'da açacak Flying Tiger Copenhagen, online kanallardan da tüketicilerle buluşacak. İmza töreninde konuşan Sami Hotak, özellikle AVM'lerden marka için yoğun talep aldıklarını ve iki ay içinde İstanbul Ankara ve İzmir olmak üzere 10 mağaza açacaklarını söyledi. Hotak, Türkiye'de 5 yıl içinde bütün büyük şehirlerde olacak şekilde 100'den fazla mağaza açmayı ve 800'den fazla kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

CİDDİ FANLARI VAR

1988 yılında Kopenhag'da 'Zebra' adıyla ve bitpazarı/bir milyoncu konseptiyle faaliyetlerine başlayan şirket, Tiger isminde ilk mağazasını 1995'te açtı. Mikkelsen "Türkiye'de Flying Tiger Copenhagen'ı yakından takip eden sevenlerimiz var" dedi.