Daha hızlı hizmet! PTT, elektrikli scooterla kargo dağıtmaya başladı

PTT, dağıtım hizmetlerinde elektrikli scooter kullanmaya başladı. Pilot uygulama İstanbul'da başlarken, dağıtımı hızlandıracak elektrikli scooterlar, kısa süre içinde diğer illerde de yayılacak.

PTT dağıtım hizmetlerinde yeni bir dönem başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çevre odaklı yaklaşımlarımızdan biri olan elektrikli scooter kullanımının, artık ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan PTT dağıtım hizmetlerinde kullanılacağını müjdeliyoruz. Pilot çalışması İstanbul ilimizde başlayacak olan uygulamanın, vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanacağına ve kısa süre içerisinde diğer illerimizi kapsayacak şekilde yaygınlaşacağına inanıyoruz" dedi. Özellikle, dijitalleşmeyi, mobiliteyi tüm iş alanlarında yaygınlaştırmak ve hızlandırmak, dünyada ve bölgede Türkiye'nin lojistik gücünü artırmak, ülke sathında ulaşım ve haberleşmede akıllı bir hareketliliği tesis etmek odağında çalıştıklarını belirten Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

TRAFİĞE ÇÖZÜM OLACAK

"Trafik sıkışıklığı ve otopark sorunlarının önüne geçmesinin yanı sıra çevre dostu sistemler olan mikro hareketlilik araçları, gürültüsüz olmalarıyla da kent hayatına konfor katıyorlar. Mevzuat düzenlemelerimiz ve teşvik politikalarımızla vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmaya, ruhsal ve bedensel sağlığını desteklemeye, çevre dostu bu sistemleri ülkemize kazandırmaya büyük önem veriyoruz."

SAATTE 25 KM HIZA ÇIKABİLİYOR

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten de, pilot uygulamayı İstanbul'da dün başlattıklarının altını çizerek, "Cihazlarımız saatte 25 kilometre hıza çıkabiliyor, 60 kilometre menzilleri var" ifadelerini kullandı.

ÇAĞIN HIZINA AYAK UYDURUYORUZ

Bakan Karaismailoğlu, büyükşehirlerde ve özellikle gençler arasında kullanımı yaygınlaşan elektrikli bisiklet ve e-scooter gibi mikro hareketlilik araçlarının dağıtım hizmetlerinde de kullanılmaya başlanmasının, karbon emisyonunu ve trafiği azaltarak vatandaşların çok daha hızlı bir şekilde hizmet almasını sağlayacağını söyledi. Karaismailoğlu, "Yeni ürün-hizmet modelleri geliştirerek milletimizin kullanımına sunuyoruz. Tüm bu yatırımları hayata geçirirken kamu ve özel sektör olarak dünyanın yaşadığı teknolojik değişimi yakından izliyor, çağın hızına ayak uyduruyoruz" ifadelerini kullandı.