Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, OECD verilerini paylaştı! 'Yatırım iklimindeki engeller sıfıra yaklaştı'

‘Türkiye'ye Değer Katan Markalar'a ödüllerini veren Fuat Oktay, Türkiye'nin ‘OECD Doğrudan Yatırım Kısıtlama Endeksi'nde 0.059 değeriyle sıfır kısıtlayıcılığa en yakın ülke olduğunu söyledi. Oktay “ABD ve Çin'in çok önündeyiz” dedi.

Türkiye, yatırım iklimi en uygun ülkelerden biri haline geliyor. '3. Değer Zirvesi ve Türkiye'ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin, doğrudan yatırımlara ilişkin kısıtlayıcı faktörleri ölçen OECD Doğrudan Yatırım Kısıtlama Endeksi'nde 0.059 değeriyle sıfır kısıtlayıcılığa en yakın OECD ülkelerinden birisi olduğunu söyledi.

SÜREKLİ ALGI VAR

Oktay "Bu ne demek biliyor musunuz? Sürekli algı oluşturuluyor ya Türkiye ile alakalı... 'Türkiye'ye geleceğiz ama...' Hep bir amayla anlatılan şey. Bu bizim çalışmamız değil. OECD'nin rakamını söylüyorum. 0.059. Peki diğer ülkelere baktığımızda bu nerede? Amerika'nın çok çok önündeyiz. Çin'in çok çok ötesindeyiz. İsviçre'nin çok çok ötesindeyiz" diye konuştu.

Oktay Türkiye'nin Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde uzun yıllar 60-70'li sıralarda olduğunu da hatırlatarak "Şimdi gerçekleştirdiğimiz ön açıcı reformların etkisiyle iki yılda 27 basamaklık sıçramayla 33. sıraya yükselmiş durumdayız. Bu artarak da devam edecek" dedi.

Törende çeşitli dallarda ödül dağıtıldı. Ödül alanlar arasında AFAD, Halkbank, Baykar, Koç Holding, Sanko Holding, Hepsiburada, Zorlu Holding, Getir, Eyüp Sabri Tuncer, Artistik Jimnastik Erkek Milli Takımı ve yazar Derviş Zaim de yer aldı.

Törende ödülleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk dağıttı.

REFORM PAKETİ YATIRIMCI DOSTU

İş dünyası 'Ekonomi Reform Paketi'de yer alan yatırımcıya dönük taahhütleri değerlendirdi. DEİK Başkanı Nail Olpak "Reform paketinde, iş süreçlerinin en hızlı şekilde çözülmesine yönelik adımların atılacağına dair politikaların olması, iş dünyamız ve özel sektör tarafından olumlu karşılandı" dedi. YASED Başkanı Ayşem Sargın ise ekonomik pakette yatırımcı güvenini güçlendirecek maddeler bulunduğunu söyledi.