Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Kur, Türkiye'nin kaderi olmayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Orantısız fiyat artışları ve kur dalgalanmaları Türkiye'nin kaderi olamaz, olmayacaktır. Ekonomide manipülatif etkilerin üstesinden geleceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kur dalgalanmalarının Türkiye'nin kaderi olmayacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçelerini sunan Oktay, Türkiye'nin ekonomide yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme odaklı kalıcı istikrarı hedeflediğini söyledi.

ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Fuat Oktay "Nasıl ki savunma sanayiinde yapılamaz denilenleri yaptıysak, terörü bitme noktasına getirip vesayet planlarını yırtıp attıysak, ekonomi üzerindeki manipülatif etkilerin de üstesinden gelip aynı şekilde bunları da tarihe gömeceğiz. Yalnızca milletimizin kazandığı, kazancın toplumun tüm kesimlerine yayıldığı tam bağımsız ve müreffeh Türkiye yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

ADIMLAR ATACAĞIZ

"Orantısız fiyat artışları ve kur dalgalanmaları Türkiye'nin kaderi olamaz, olmayacaktır" diyen Oktay, sanayi kapasitesini hızla geliştirirken enerji ve ara malı gibi alanlarda döviz ihtiyacını azaltacak adımları birer birer hayata geçireceklerini, üretim ve istihdamı daha ileriye taşıyacaklarını anlattı.

Oktay, uygulayacakları politikalarla işletmelerin yatırım maliyetlerinin azaltılacağını, ayrıca üreticinin destekleneceği paketlerle sağlıklı büyüme yapısına ilave katkı sağlayacaklarını dile getirdi. Oktay, hızla gerçekleştirecekleri ilave istihdama destek paketinin yanı sıra inovasyonu, yerli tasarım ve üretimi destekleyen teşviklerle üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

BÜTÇE 32 MİLYAR FAZLA VERDİ

Kasım ayında bütçe 32 milyar TL fazla verdi. Kasım ayında bütçe geliri 167.7 milyar TL olurken giderler ise 135.7 milyar TL olarak gerçekleşti. Ocak-kasım döneminde ise bütçeden 1 trilyon 318 milyar 829 milyon lira harcama gerçekleştirilirken, bütçe gelirleri 1 trilyon 272 milyar 328 milyon liraya ulaştı.