Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim Türk Liramız bereketlidir

Kayseri'den vatandaşa bir kez daha 'Yastık altındaki doları, euroyu TL'ye yatırın' çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Benim milletim yastığının altında ne var ne yok Türk Lirası'na çevirmeye başladı. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Liramız bereketlidir'' dedi. 

1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin açılışı sonrası Kayseri'deki toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Binlerce kişinin toplandığı meydanda açıklamalarda bulunan Erdoğan, son dönemdeki TL çağrısını tekrarladı.

TANKLA YIKAMADILAR...

"Bu safhada, işte tankla, tüfekle, helikopterle bizi yıkamayanlar şimdi ekonomik darbeyle nasıl yıkarız onun planına girdiler" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her gün yapıyorum, buradan da yapacağım" diyerek vatandaşa şöyle seslendi: "Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları eurosu olanlar diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Onun için benim milletim bak şurada üç dört gün içerisinde yastığının altında ne var ne yok Türk lirasına çevirmeye başladı. Ne diyorlar? Benim param var ya, benim Türk Liram varken niye bunu kullanıyorum ya..."

Rusya, Çin ve İran'la yerli parayla ticaret  

Yerli parayla ticaret planlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu arada biz Rusya, Çin ve İran ile buralarla da alışverişlerimizi yerli parayla yapmak üzere adımlar attık. İnşallah yarın akşam (pazartesi) Başbakanımız Rusya’ya gidiyor. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmanın adımlarını atacağız." 

Kendi oyunumuzu oynayacağız! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Onlardan bir şey alıyorsak onların parasıyla, onlar bizden alırken bizim paramızla alacaklar. Merkez bankamıza talimatı verdik. Bu oyunlar tutmayacak. Biz de kendi oyunumuzu oynayacağız."

Türk ekonomisi güçlüdür 

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım da, "Bugünlerde ekonomi üzerinden ülkemize vurmaya çalışan belirli odaklar olduğunu görüyoruz. Siz 15 Temmuz'da boyunuzun ölçüsünü aldınız. Şimdi hiç şüpheniz olmasın Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı güçlüdür" dedi.