Cumhurbaşkanı adayından seçmenlerine ''Türkiye'' vaadi

Moldova Cumhurbaşkanı Adayı Nastase, 20 Ekim'deki seçimlere sayılı günler kala Türkiye ile ticari ve diplomatik bağlarını güçlendirmeye odaklandığı reformlarını açıkladı. Türkiye'nin Moldova için bölgesel istikrarı teşvik eden önemli bir aktör olduğunu belirten Nastas, ''İki ülke işbirliğini teşvik etmeyi önceliklendireceğim'' dedi.

DHA

Moldova halkı sandık başına gitmek için gün sayıyor.

20 Ekim'de Moldovalılar, hem cumhurbaşkanını seçmeye hem de Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik konusunda oy vermeye hazırlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYINDAN SEÇMENLERİNE "TÜRKİYE" VAADİ

Moldova Cumhurbaşkanı adaylarından Andrei Nastase ise Türkiye ile ticari ve diplomatik bağlarını güçlendirmeye odaklandığı reformlarını açıklarken ekonomi, politika ve toplumsal refahı esas alan yenilikçi yaklaşımlarını paylaştı.

Türkiye'nin Moldova için bölgesel istikrarı teşvik eden önemli bir aktör olduğunu belirten Andrei Nastase, şu değerlendirmede bulundu:

"Seçilmem halinde ticaret, yatırım ve altyapıdaki ekonomik bağları genişletmeyi ve aynı zamanda eğitim ve teknolojide işbirliğini teşvik etmeyi önceliklendireceğim. Bu noktada Türkiye'nin ekonomisi, Moldova'nın modernizasyonu için değerli dersler ve içgörüler sunuyor. Karşılıklı yarar için kültürel ve diplomatik bağlarımızı güçlendirmenin, stratejik ortaklığımızı daha da geliştireceğine inanıyorum."