Civil 2024'te yüzde 75 büyüme hedefliyor

Anne-bebek ve çocuk ürünleri üreticisi Civil, bu yıl yüzde 75 büyümeyi hedefliyor. Şirket, 300 kişilik ek istihdam da yaratacak.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Türkiye'de ürettiği anne-bebek ve çocuk ürünlerini dünyanın 93 ülkesine ihraç eden Civil, yurtiçi ve yurtdışında açacağı yeni mağazalarla bu yıl yüzde 75 büyümeyi hedefliyor. 54 ilde 97 mağazası ve 6 ülkede 8 franchise mağazayla faaliyet gösteren firma, bu yıl bu sayıyı 123'e çıkaracak. Şirketin yeni dönem hedefleriyle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Civil Mağazacılık İcra Kurulu Başkanı Mustafa Yıldıran, "Sene sonuna kadar yurtiçi ve yurtdışında 123 mağaza ve 300'ün üzerinde yeni işe alım ile 2024'te yüzde 75 büyüme hedefliyoruz" dedi.

3.5 MİLYAR TL CİRO

Halihazırda Ortadoğu ve Balkan pazarında da Civil markasını müşterilerle buluşturduklarını anlatan Mustafa Yıldıran, şunları kaydetti: "Şu anda Libya, Ürdün, Irak, Kuzey Makedonya, Kosova ve Gürcistan olmak üzere 6 ülkede 8 franchise mağazamız var. Yeni ülkelerle büyümeye devam edeceğiz. Ana tesisimizin yer aldığı Kocaeli Çayırova'da ve Türkiye'nin farklı yerlerindeki tedarikçilerimizle yıllık 40 milyon ürün satıyoruz. Geçen yılı 3.7 milyar TL ciroyla kapattık. Bu yıl ise toplam ihracat yaptığımız ülke sayısını 96'ya, toplam ihracat büyüklüğümüzü ise 5.5 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz."

PERAKENDE OKULU AÇACAK

2 bin 500'ün üzerinde kişiyi istihdam sağlayan Civil, yeni açılacak mağazalarla 5 yılda istihdam oranını yüzde 60 artırıp 2028 yılında 4 bin çalışana ulaşmayı hedefliyor. Civil Mağazacılık, perakende sektörüne kalifiye ve yetkin profesyoneller kazandırmak için İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle Perakende Okulu'nu hayata geçirdi. Yıldıran, 12 ay sürecek programın ilk döneminden mezun olacak 40-50 kişiyi Civil olarak istihdam edebileceklerini söyledi.