Citi: Dolar 7 TL'nin altına inecek

Dolar değer kaybetmeye devam ediyor. Dün sabah saatlerinde 7.10 lira seviyesinin altına kadar inen dolar günü ise 7.16 lira seviyesinden kapatırkan 'en iyi dolar kuru tahmincisi' kurum olan Citigroup doların 7'nin altına inmesini beklediğini duyurdu.

Citigroup, Euro/TL ve Euro/İsrail Şekeli kurlarında kısa pozisyon aldıklarını belirterek doların G-9 para birimlerine karşı konsolide olacağı bir döneme girildiğini belirtti. Yeni merkez bankası yönetiminin yüzde 5’lik enflasyon hedefine ulaşana kadar şahin duruşunu sürdüreceğini düşündüklerini belirten Citigroup, “Piyasalar Merkez Bankası’nın yeni şahin duruşunu olumlu karşıladı” açıklaması yaptı.

2020’ye 5.95 TL seviyesinden başlayan dolar 6 Kasım’da 8.5832 ile tüm zamanların zirvesini görmüştü. Ancak o tarihten bu yana dolar yüzde 16 değer kaybetti.

REDDIT’ÇİLERE GÜMÜŞ UYARISI

Wall Street’te küçük yatırımcılarla büyüklerin savaşı nedeniyle önceki gün yüzde 7.5 değer kazanan gümüş, dün yüzde 6 değer kaybetti. Uzmanlar, alıcıları dikkatli olmaya çağırdı. Reddit üzerinden örgütlerek GameStop hisselerini uçuran WallStreetBets üyeleri dün bir açıklama yaparak gümüşle ilgili bir organizasyonları olmadığını, bu bilgiyi asıl hedge fonların yaydığını ifade etti.

FITCH: ATILAN ADIMLAR POZİTİF

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, son değerlendirmesinde son dönemde atılan politika adımlarının pozitif olduğunu belirtti. Türkiye’nin dış finansmanının istikrara kavuşacağını tahmin eden Fitch, ancak döviz rezervlerinde kısa vadede keskin bir iyileşme öngörmediklerini de vurguladı. Fitch, özel sektörün dış finansman pozisyonunun dirençli olmaya devam ettiğini de belirtti.