Çin'den Kalyon'un 'güneş'ine övgü: Benzersiz bir fabrika

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Shaobin LIU ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Çin heyeti dünyanın ilk tam entegre güneş paneli üretim merkezi olma özelliğine sahip fabrikayı gezerek incelemelerde bulundu. Cemal Kalyoncu, "Fabrikanın ilk aşamasından bu yana birlikte çalıştığımız Çin'in önde gelen teknoloji ve enerji şirketlerinden CETC ile yaptığımız anlaşmayla üretim kapasitemizi iki katına çıkararak yılın son çeyreğine 1.000 MW kapasiteye ulaşma hedefi koyduk. Fabrikamız, güneş paneli üretiminin Ar-Ge dahil tüm aşamalarını entegre şekilde tek çatı altında topluyor" ifadelerini kullandı.

YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜSSÜ

Büyükelçi Shaobin LIU da, "Kalyon Holding'in faaliyet alanlarını dinlediğimde çok etkilendim. Burada dünyada eşi benzeri olmayan bir fabrika yapılmış. Türkiye sadece Asya ve Avrupa'yı bağlayan bir üretim üssü değil. Dünyada yüksek teknoloji ihraç eden bir üs olma yolunda ilerliyor" dedi.