‘Çin'den kaçan sipariş bize geliyor'

Türkiye, salgın sürecinde Çin'den kayan siparişleri alıyor.

Kütahya Porselen’in yüzde 13 hissesini alan ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, “Dünya baz alındığında, Türkiye’nin bu salgından ekonomik olarak daha az etkileneceğini söylemek mümkün. Bu süreci fırsata çevirecek gücümüz var. Bunun en basit örneği Çin ve ABD. Bu ülkelerde yaşanan salgının etkisi nedeniyle üretim durma noktasına geldi. Siparişler teslim edilmedi ve Türkiye burada Avrupalı alıcının taleplerini karşılamaya başladı. Bu da bizim bu süreçten büyüyerek çıkmamıza neden oluyor” dedi.

LOJİSTİK AVANTAJI VAR

Taşkın, Çin’de, üretimdeki azalma ve kapanan fabrikaların Türkiye’ye olumlu yansıdığı belirterek, “Bu süreç Türk porselen sektörüne olumlu yansıyor. Virüs sonrası Çin’den Avrupa’ya gelen porselen ürünlerinde yaşanan tedirginlik, Türk porselen şirketlerine yarıyor. Türkiye’nin konumu, lojistik ve maliyet avantajı da, katalizör pozisyonunu da güçlendiriyor” diye konuştu. 

YATIRIMLARINI KAYDIRIYORLAR

Taşkın, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bunların tamamı Türkiye ekonomisine yarayacak. Ülkemizin lokomotif sektörlerinin bu denli büyümesi ekonomide itici güç oluşturacak. Ülke ekonomisinin iç dinamikleri açısından gayrimenkul de önem arz ediyor. Koronavirüs sürecini iyi yöneten ve dünyaya örnek olan Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor.”