Ciğer altın gibi! Bir ayda 3 kez zamlandı

Ciğer fiyatları eti solladı: Bir ayda 3 kez zam. Diyarbakır'da bir ayda tam 3 kez zamlanan ciğerin kilosu, et fiyatlarını geçerek 120 liraya kadar yükseldi. Kebapçılar fiyatlardan dert yandı.

Kuzu ciğerinin bir ayda üç kez zamlandığı Diyarbakır'da ciğerin kilosu, et fiyatlarını geçerek 120 liraya kadar yükseldi. Diyarbakır'da önceden günlük 5 ton kuzu ciğeri tüketilirken, şimdi tüketim 3 tona düştü. Artan yem fiyatlarına kuraklık da eklenince Diyarbakır'da kuzular erken kesime gönderildi. Son bir ayda kesim azalırken, kuzu ciğeri bulunmaz oldu. Kesime giden kuzuların sayısındaki azalma ve yem fiyatlarının artışı ciğerin fiyatını katladı.

STOKÇULAR DEVREDE

Ciğerin artık lüks tüketim ürünü haline geldiğini belirten Diyarbakırlı ciğer kebap salonu işletmecisi Cemil Çelikten, "Son aylarda kuraklık nedeniyle ciğer fiyatlarında hem bizi hem tüketiciyi kötü etkileyen artışlar meydana geldi. Kuraklıkla beraber zincirleme bir artış meydana geldi ve bu yemek sektörünü kötü etkiledi. Hayvanlar düzgün beslenemedi, yapay yem devreye girdi onda da büyük artış oldu, insanlar yem almada zorluk çekti, bu da bize yansıdı" dedi. Bunu fırsat bilen stokçukların çoğaldığını söyleyen Çelikten, "Bu fırsatçılar fiyatları gün geçtikçe borsa gibi oynatmaya devam ediyor. Çözüm istiyoruz" ifadelerini kullandı.