Çiftçinin gözü Başkan Erdoğan'da

Tarım Bakanı Pakdemirli'den çiftçiye iyi haber: “Bayram sonu Cumhurbaşkanımız tarafından üreticilerimizi memnun edecek seviyede TMO alım fiyatları açıklanacak.”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den çiftçiyi sevindirecek haber geldi. Pakdemirli, "Bayram sonu, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından üreticilerimizi memnun edecek seviyede TMO alım fiyatları açıklanacak" dedi. Pakdemirli, Bakanlık personeliyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği bayramlaşmada, müdahale alımlarında üretici dostu politikalar yürüttüklerini ve bunu da müdahale kurumlarını zarar ettirmeden yaptıklarını söyledi. Bakan Pakdemirli, "Üreticilerimiz tarafından TMO'ya arz edilecek hububat ve bakliyat ürünlerinin tamamı TMO tarafından alınacaktır. Bu yıl da hububat ve bakliyat alımları sorunsuz ve başarılı bir şekilde yürütülecek" ifadelerini kullandı.

DESTEKLER %65 ARTTI

Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında tarımsal desteklerde artışın yanında etkin müdahale alımları yürüttüklerine işaret ederek, son 3 yılda tarımsal destekleri yüzde 65 artışla 24 milyar liraya çıkardıklarını söyledi. Ramazan ayının başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması için TMO'yu patates ve kuru soğan tedariki ve dağıtımı için görevlendirdiklerini anımsatan Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu: "Başarıyla yürüttüğümüz bu çalışma ile yeni hasat dönemi öncesi üreticilerimizin ellerindeki ürünlerin israfını önledik ve bu ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıttık. Bugüne kadar 81 ilimizde toplam 150 bin ton patates ve 32 bin ton kuru soğanın dağıtımını gerçekleştirdik. Böylece, hem üreticimizin depolarındaki ürünlerin israf olmasını önlemiş olduk hem de gelecek sezonda üretim yapma isteklerini de güçlendirdik."

REKOLTEYİ TAKİP EDİN

Bakanlık personelinden sık sık sahada, çiftçilerin yanında olmalarını ve salgın sürecinde tarımsal faaliyetlerin kesintiye uğramaması için süreci takip etmelerini isteyen Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti: "Çiftçilerimizin, üreticilerimizin tarımsal kuraklıktan en az seviyede etkilenmesi yönünde çalışmalarınızı yoğunlaştırın. Üreticileri, doğru ve kârlı üretime, verimli çeşitlere yönlendirelim. Hazine arazilerini üretime kazandırmak için her bir boş araziyi tespit ederek üretime kazandıralım. Hububatta hasadın başladığı bu dönemde ilinizin bitkisel ürünlerinin rekoltelerinin takip edilmesi ve olası riskleri ve çözüm önerilerini ilgili birimlere bildirin. Çünkü bir danenin bile kaybına izin verilmemesi, bu yılın en önemli çalışmalarından bir tanesidir."