Mazot ve gübre desteği 2021 ne zaman ödenecek? Çiftçi mazot gübre desteği yattı mı?

Mazot ve gübre desteği ödemelerine dair araştırmalar hız kazandı. Çiftçi mazot gübre desteği yattı mı? Mazot ve gübre desteği 2021 ne zaman yatacak? gibi soruların yanıtları tüm ödeme bekleyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Mazot gübre desteği ödemelerinin T.C kimlik numarasına göre hesaplara yatacağı bilgisi verilmişti. İşte tüm merak edilenler....

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçiye destek amacıyla verdiği mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Çiftçi mazot gübre desteği yattı mı? Mazot ve gübre desteği 2021 ne zaman ödenecek? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; Tarımsal destek ödemeleri kapsamında yaklaşık 377 milyon liralık desteği hesaplara aktaracağı bildirilmişti. İşte tüm detaylar...

ÇİFTÇİ MAZOT GÜBRE DESTEĞİ YATTI MI?

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yarın itibarıyla mazot ve gübre desteği ödemelerinin başladığını duyurdu.

Mazot gübre desteği T.C kimlik numarasına göre hesaplara ödeniyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakanlık, Hububat-Baklagil-Dane Mısır kapsamında 154 milyon TL, Yem bitkileri kapsamında ise 376 milyon TL destek sağlayacaklarını bildirdi. Tarım Bakanlığı, ödemeleri bu hafta içerisinde gerçekleştirecek. TCKN son hanesi 0, 2 ve VKN son hanesi 0, 2 olanlara ödemeler 12 Mart saat 18:00'dan sonra yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklaması şu şekildedir: "Hububat-Baklagil-Dane Mısır desteği kapsamında 33.433 üreticimize 154.658.071 TL; Yem bitkileri desteği kapsamında 69.584 üreticimize 222.085.119 TL olmak üzere toplamda 376.743.190 TL destek ödemesini, T.C kimlik numaralarına göre bugün itibariyle ödemeye başlıyoruz. Tüm üreticilerimize hayırlı, bereketli olsun"

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ 2021 NE KADAR?

1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak kararla, çiftçilere sağlanan 2020 yılı gübre destekleri katlanmış oldu. Buna göre, katı-organik-organomineral gübre için dekar başına verilmesi kararlaştırılan 10 liralık destek 20 liraya yükseltildi.

2020 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'nde yer alan çiftçilere, bazı ürünler için mazotla birlikte sağlanan gübre destekleri de iki katına çıkarıldı.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için daha önce 8 lira olarak duyurulan gübre desteği 16 liraya yükseldi.

Çeltik, kütlü pamuk, nohut, kuru fasulye, mercimek, patates, yağlık ayçiçeği, soya, dane mısır, kuru soğan, kanola, aspir, yaş çay, fındık, yem bitkileri, zeytin ve diğer ürünlere sağlanacağı belirtilen 4 liralık gübre desteği de 8 lira oldu.