CHP, Şimşek'ten asgari ücrete zam istedi

Şimşek, CHP heyetini ağırlayarak asgari ücret ve vergi paketi konusundaki taleplerini dinledi. Karatepe “Ara zammın zorunlu olduğunu ilettik” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile bir araya geldi. 4.5 saat süren görüşmeye CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de katıldı. Karatepe görüşme sonrası yaptığı açıklamada dört ana başlıkta önerilerini ilettiklerini söyledi. Karatepe "Asgari ücrete zam yapılmayacak olmasını şiddetle reddediyoruz. Bu artışın yapılmasının bir zorunluluk olduğunu Sayın Bakan'a ifade ettik. Bakan Şimşek tarafından 'asgari ücret konusunda artırmayacağız' denilmedi ancak benim izlenimim asgari ücrete bir artış gelmeyeceği yönünde" diye konuştu.

Karatepe "Emekli aylığına artışın zorunlu olduğunu söyledik. Memur emekli aylıklarında zam ise enflasyon farkı artı sözleşmeden gelen bir ifade ile yapılıyor. Mevcut hesaplamalarla memur emeklilerine yüzde 20'lik zam yeterli değil" dedi.

Bakan Şimşek, kapıda karşıladığı Karatepe'yi 4.5 saat süren görüşmenin ardından aracına kadar uğurladı.

GÖZLER MECLİS'TE OLACAK

Karatepe "Yurt dışı çıkış harcı doğru olmadığını vatandaşın seyahat özgürlüğünü kısıtladığını, karşılığının olmadığını, yapılmaması gerektiğini ilettim. Tasarıda olup olmayacağını Meclis'te öğreneceğiz. Bakan Şimşek'in konu hakkında somut bir yorumu olmadı" diye konuştu.