Charter seferleri 'büyük  buluşma' öncesi başlıyor 

Rus heyet havalimanlarında incelemelerde bulundu. Charter seferlerin Cumhurbaşkanı'nın Rusya ziyareti öncesi başlaması bekleniyor. 

SÜLEYMAN ŞEN

Rusya Kültür Bakan Yardımcısı Sergey Obryvalin ile Ulaştırma Bakan Yardımcısı Nikolay Zakhryapin’in yer aldığı 14 kişilik Rus heyet dün İstanbul Atatürk ile Sabiha Gökçen Havalimanlarında incelemelerde bulundu. Heyete Türkiye adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman eşlik etti. Yayman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın Rusya seyahati öncesi charter seferlerini başlatmayı planlıyoruz. Bu krizi fırsat bilip Tatınıtm/Ürün/Pazar stratejimizi yeniden yapılandırmayı hedefliyoruz" dedi. 

GÜVENLİK KONTROLLERİ İNCELENDİ

Atatürk Havalimanı’nda güvenlik kontrollerini inceleyen ve emniyet yetkililerinden bilgi alan Rus heyet daha sonra İstanbul Valiliği ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na geçti. Heyetin son durağı ise Antalya oldu. 

Tarım heyeti de  incelemeye geldi

Öte yandan Rusya tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor'dan bir heyet de, bir süre önce Türkiye'ye geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Seyyar, bu ziyaretinin, Rusya'ya yapılacak ihracatta sorunların aşılacağı sinyalini verdiğini söyledi.