Altın fiyatları bugün son durum

Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,64 artışla 125,70 liradan tamamladı. Çeyrek altın bugün ne kadar? Altının gram fiyatı kaç lira oldu? sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Çeyrek altın ve gram altın fiyatının bugün ne kadar olduğunu merak eden vatandaşlar haberimizden son gelişmeleri takip edebilirler. Altının gram fiyatı bugün sınırlı yükselişle 125 liranın hemen altında dengelendi. Çeyrek altın fiyatı ise bugün 207 lira. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 207,00 lira, Cumhuriyet altını 841,00 liradan satılırken, 24 ayar külçealtının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,64 yükselişle 125,70 liradan işlem gördü. Altın parlak sarı, yoğun, havadan, sudan etkilenmeyen ve ticari değeri çok yüksek bir metaldir. Kimyasal element olarak simgesi Au’dur ve Latince "aurum"un kısaltmasıdır.

Altın 126 lirayı aştı

Gram altın, saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 126 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 207 lira, Cumhuriyet altını ise 843 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,2 artışla 1.276 dolardan alıcı buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, küresel piyasalarda doların değer kazanmasına karşın dün iyi bir performans gösteren altının ons fiyatının tekrar 1.270 dolar seviyesini test ettiğini belirterek, "Ancak 1.270 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirememesi temkinli olmamız gerektiğine işaret ediyor. İtalyan bankalarındaki sorunların devam etmesi ve Avrupa finans sektörüne yönelik endişeler, artan güvenli liman talebi ile altın fiyatlarının düşmesine engel oluyor gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

Küresel piyasalarda altın talebinin artmasının altının ons fiyatını 1.285 dolar seviyesine kadar yükseltebileceğini, bu seviyelerin test edilmesi için altının ons fiyatının 1.270 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi gerektiğini kaydeden Memiş, bugün altının ons fiyatında 1.270-1.280 dolar ve gram fiyatında 125,75-126-75 lira aralığında işlemler gerçekleştirileceği öngörüsünde bulundu.

ALTIN YORUMLARI ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım beklentilerinde önemli bir değişiklik olmadığını, bu dönemde altın fiyatlarının yükselişlerinin de kalıcı olamadığını belirterek, "ABD'de yapılacak başkanlık seçimi ve devamındaki Fed'in faiz kararları altının kısa vadede düşüşlerini hızlandıracak etkenler olabilir. Bu nedenle, bu hafta altının ons fiyatında yaşanan tepki yükselişleri, yerini kar satışlarına bırakabilir" dedi.