Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Kanal İstanbul'u iptal etmedik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan mega proje Kanal İstanbul'dan vazgeçildiğine dair ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama geldi.

Mega proje Kanal İstanbul'dan vazgeçildiğine dair iddialar sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Spekülasyonları kesin bir dille yalanlayan Bakan Murat Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'ni tabii ki iptal etmedik. Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz" dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacak olan ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Hayalim' dediği Kanal İstanbul ile ilgili ortaya atılan iddialara Twitter hesabından yanıt veren Bakan Murat Kurum, vatandaşların talep ve ihtiyaçları nedeniyle bir imar değişikliği yapıldığını, projeden vazgeçilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Yapılan açıklamada "Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz hiçbir süreci yarıda bırakmadık, bırakmayız. İmar uygulamasının askı sürecindeki ihtiyaç ve talepler kapsamında Bakanlığımızca yeni bir imar uygulamasına ilişkin çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" denildi.