Cep telefonu artık akbil gibi kullanılabilecek

4 milyon euroya geliştirilen akıllı ulaşım altyapı projesiyle (ETS) cep telefonları artık bilet gibi kullanılabilecek. Turnike sıraları son bulacak.

Elektronik Biletleme Sistemi (Electronic Ticketing System-ETS), otobüs, vapur, metrobüs gibi toplu taşıma araçlarına binerken kullandığınız ulaşım kartınızdaki ‘kontürüm bitti’ endişesine ve ‘fazla kontürü olan var mı’ arayışına son verecek. Üstelik ulaşım kartınızı ya da cep telefonunuzu cebinizden, çantanızdan çıkarmaya gerek kalmayacak.

4 MİLYONLUK PROJE

Sanayi ve ekonomi bakanlıkları tarafından da desteklenen firmanın projesiyle, sistem sizi giriş yaparken otomatikman algılayacak. Böylelikle turnike önünde oluşan kalabalık da bitecek. AB tarafından onaylanan ve Ar-Ge bütçesi 4 milyon euro olan akıllı ulaşım altyapı projesi (ETS) İTEA ve TÜBİTAK’tan da onay aldı. 

8 firma çalışıyor

UygulamayLA cep telefonları toplu taşıma araçlarında bilet olarak kullanabilecek. Türk firması Elektronet’in konsorsiyum liderliğini üstlendiği ETS Projesi, 5 ülkeden 8 firma tarafından yürütülüyor. Projenin uluslararası ortakları 18 Ocak’ta Türkiye’de buluşuyor