Çekmeköy'e 4 milyarlık yatırımla değer katacak

Ege Yapı ve Mona Yapı ortaklığıyla İstanbul Çekmeköy'de Ormanyaka projesi gerçekleştiriliyor.

ARZU KURUM

Ege Yapı ve Mona Yapı ortaklığıyla İstanbul Çekmeköy'de 4 milyar lira yatırım değeri ile hayata geçirilen Ormanyaka projesinde, hem sosyal çevre hem de deprem bakımından güvenli 150 daire ve 16 ticari ünite için ön satışlar yapılıyor. Projede fiyatlar 11 milyon liradan başlıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, şirket olarak ürettikleri yaşam alanlarında insanların sadece barınma ihtiyacına yönelik düşünmediklerini ve onların sağlıklı, sosyal olarak geliştikleri alanları da sunmayı hedeflediklerini söyledi.

TESLİMAT 2025'TE

Projede teslimlerin Aralık 2025'te yapılacağını belirten Kabadayı, "37 bin metrekare arsada, çam ormanlarının arasında, arazi eğimine uyumlu yerleşimi ile her katında müstakil ev rahatlığı sunan projemizi satışa sunuyoruz. Projede, her blok 3-4 kat olacak şekilde tasarlandı. Daire tiplerinin 1+1'den 5+1'e kadar farklı büyüklüklerde tasarlandığı OrmanYaka'da konutlar; doğanın yeşiline birlikte tanıklık edecek" dedi.

DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI

Sektöre ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Kabadayı, kentsel dönüşümle ilgili kısa zamanda bir kanun hayata geçirilmesinin beklendiğini belirtti. Kabadayı, "Kentsel dönüşüm süreçlerinin hızlanması bizim hem nitelikli konut üretmek için arsa üretimimizi sağlar. Kentsel dönüşüm başkanlığının da kurulması konuşuluyor. Bu da kentsel dönüşümün ve şehirlerin dönüşümü için önemli bir adım olacaktır. Sektöre özel bir banka olması diğer beklentilerden biri, dünyada benzer örnekleri var. Bilhassa mortgage kredisi gibi sektörün finansmana ulaşımını kolaylaştıracak bu tür adımlar önemli" diye konuştu.