Çatı kuruluşlardan da indirime tam destek

İş dünyasının enflasyonla mücadeleye desteği yayılıyor. İndirim çağrısına İTO ve ATO'dan sonra önde gelen çatı örgütleri de katıldı. TİM, DEİK VE İSO başkanları da üyelerini indirime çağırdı.

Akşam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadeleye destek kapsamında zincir marketlere indirim çağrısı yapmasının ardından gelen destek açıklamaları artıyor. Üyelerine 'indirim yapın' çağrısında bulunanlara iş dünyasının önde gelen çatı kuruluşları da katıldı. İşte açıklama yapan kuruluşlar:

TİM: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, indirim kampanyası çağrısına 61 ihracatçı birliğiyle gönülden destek verdiklerini bildirdi. İhracatçıların önemli bir kısmının aynı zamanda iç piyasaya da üretim yaptığına dikkat çeken Gültepe, "Kampanyayı 115 bin ihracatçımızla gönülden destekliyoruz. İhracatın yanı sıra iç piyasaya da çalışan firmalarımız yapacakları indirimlerle kampanyaya destek olacaklardır" dedi. Mustafa Gültepe, tüm kesimlerin omuz omuza vermesiyle Türkiye'nin bu zorlu sınavdan başarıyla çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

DEİK: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ticaret Bakanımızın reel sektöre yönelik indirim çağrısını destekliyoruz" dedi. Makroekonomik istikrarın en önemli adımı olarak gördükleri enflasyonla mücadelede iş dünyasının desteğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Olpak, şunları kaydetti: "Mücadeleden taviz vermeden gerek indirim gerekse fiyat artışlarını durdurma adımlarına, 98 kurucu kuruluşumuz ve 152 iş konseyimizin büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Tüm üyelerimizi, kampanyaya desteğe davet ediyoruz."

İSO: İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, "Enflasyonu mutlaka ama mutlaka kalıcı şekilde yenmeliyiz. Bu, paramıza dönük güveni arttırmak ve ekonomi politikaların da öngörülebilirliğini tesis etmek açısından yaşamsal önemdedir. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'ın başlattığı indirim kampanyasını yerinde bir çağrı olarak değerlendiriyoruz. Biz de İSO olarak bu çerçevede sanayicilerimizi imkanları ölçüsünde bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

TARIM KREDİ'DE İNDİRİM BAŞLADI

Tarım Kredi Kooperatif marketleri, dünden itibaren birçok üründe indirime gitmeye başladı. 81 ildeki 3 bini aşkın Tarım Kredi Kooperatif marketinde mevcut indirimlere ek olarak fiyatlarda yüzde 50'ye varan indirim yapılacak. İndirimler; süt, peynir, pirinç, nohut, mercimek, salça, çay, un gibi temel ihtiyaç ile deterjan, sabun, kağıt peçete ve kağıt havlu gibi temizlik ürünlerini kapsayacak. İndirim 2 Kasım'a kadar devam edecek. Ayrıca cumartesi, pazar ve pazartesi manav reyonundaki indirimler de devam edecek.

'TEDARİKÇİ ZAMLI LİSTE YOLLAMASIN'

Ankara Perakendeciler Derneği Başkanı Ramazan Gülhan, "Mevcut kampanyalarımız dışında, dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde yıl sonuna kadar fiyat sabitleme kararı aldık" dedi. Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik içinde hareket ederek enflasyonla mücadeleye gereken her türlü desteği vereceklerine dikkati çeken Gülhan, üretici ve tedarikçi firmaların da yıl sonuna kadar "zamlı ürün listelerine geçmemeleri" gerektiğinin altını çizdi.