‘Çatı GES'leri artıracak işbirliği

Yenilebilir enerji alanındaki finansman desteğini artıran Kuveyt Türk, enerji sektörünün önde gelen firmalarıyla işbirliklerine devam ediyor.

Kuveyt Türk, son olarak güneş enerjisi santrallerinin proje geliştirme, tasarım ve kurulumlarını üstlenen Generalsolar Enerji’yle ‘Çatı Güneş Enerjisi Santrali’ (Çatı GES) alanında işbirliğine gitti.

FİNANSMAN DESTEĞİ

Çatı GES projelerine finansman desteği sağlanmasına yönelik imzalanan protokolle, hem yatırımcılar finansmana daha kolay ulaşabilecek hem de yenilenebilir enerji alanında ülkemizin enerji üretimine katkı sunulacak. Çatı GES kurulumu için finansman talebi olan müşteriler, Generalsolar Enerji tarafından finansman başvurusunda bulunmak üzere Kuveyt Türk’e yönlendirilecek. Öz tüketim amaçlı kurulacak Çatı GES’ler için gerekli koşulları sağlayan firmalara Kuveyt Türk tarafından uygun koşullarda finansman desteğinde bulunulacak. Kuveyt Türk KOBİ’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz, “Uygun finansman koşullarıyla, güneş enerjisinden faydalanmak isteyen firmaların yanında olmaya devam ediyoruz” dedi.