Kapılarını dün açan 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2017) milli silahlar dışında, yeni geliştirilen yerli teknolojiler de gün ışığına çıkıyor. Kalabalık ortamlarda, akışa engel olmadan canlı bombaları 10 metreden tespit eden “İnsan Güvenliği Radarı” ilk kez fuarda tanıtılıp büyük ilgi topladı.
SAATTE 10 BİN KİŞİYİ TARIYOR
Yeni sistem özellikle halka açık alanların korunmasında, metro, AVM’ler başta olmak üzere, güvenlik anlayışına yeni bir boyut getirecek. Sistem, insan akışına müdahale etmeden, insanları sıraya sokmaya gerek duymadan, 10 metreye kadar ve gerçek zamanlı olarak saatte 10 bin kişiyi taramadan geçiriyor.
CANLI BOMBAYI BULUYOR
Kıyafetinin altında, vücudunda veya sırt çantası içine gizlenmiş EYP (El Yapımı Patlayıcı) taşıyan intihar bombacısının emniyetli, gerçek zamanlı ve otomatik tespitini gerçekleştiren sistem, hareket eden hedeflere doğru santimetre aralıklı mikro dalgalar gönderip, ardından dağılmış ve iletilmiş dalgaları tespit ederek çalışıyor.
Bir tonluk milli uydu iki yıl içinde uzayda
Savunma Sanayii Fuarı’nda konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, "Turkish Fighter'ı yapabilmemiz için şu an Türkiye'nin en yetenekli, en zeki çocuklarının uçak bölümlerini seçmesi gerekiyor. Bu projeyi Türkiye'nin gençleriyle yapacağız" dedi. Kotil, Türkiye'nin çok sayıda uçak mühendisine ihtiyacı olduğunu dile getiren Kotil, Milli Muharip Uçak Projesi'nde (Turkish Fighter) 10 bin mühendis olacağını ve projede çalışacağını, uçağın ilk uçuşunu 2023'te yapacağını, 2029 yılında da servise gireceğini anlattı.
Pakistan ile imzalar fuarda atıldı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2017 kapsamında Pakistan ile Türkiye arasında savunma alanında imzalanan anlaşmaların imza törenine katıldı. Bakan Işık, "Hiçbir Türk Kurtuluş