Çanakkale Köprüsü'nde yol gözüktü

Köprü yolu göründü. Çanakkale Boğazı'ndan Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayacak dev köprünün 30 tabliye blokunun montajı tamamlandı. Köprü bittiğinde karşıdan karşıya 6 dakikada geçilecek.

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 87 tabliyeden 33'ünün montajı tamamlandı. Her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğundaki mega tabliye bloklarının bir bölümünün yerlerine monte edilmesiyle köprünün geçiş yolu da belirginleşmeye başladı. ÇİMTAŞ firması tarafından Bursa'nın Gemlik ve Kocaeli'nin Gölcük ilçelerindeki fabrikalarda üretilen her biri yaklaşık 700 ton ağırlığındaki 87 tabliye bloku belirlenen noktalara yerleştiriliyor. Kule bağlantılarıyla unsurları kırmızı ve beyaz renklerde olacak.

Her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğundaki mega tabliye bloklarının bir bölümünün yerlerine monte edilmesiyle köprünün geçiş yolu da belirginleşmeye başladı.

AYAK ARALIĞI 2023 METRE

Özellikleri itibarıyla 'simgelerin köprüsü' olarak anılan, mühendisliğindeki ince detaylarla öne çıkan, 'dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü' olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ayak aralığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olarak tasarlandı. '2x3' şeritle hizmet verecek köprünün tabliyesi 3.5 metre yüksekliğe sahip. Tabliyenin her iki tarafında inşa edilecek yürüme yolları, bakım onarım amacıyla kullanılacak. Köprünün, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümüne rastlayan 18 Mart 2022'de hizmete alınması planlanıyor.