Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: EYT önümüzde, ileriki günlerde paylaşacağım

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için çözüm arayışı sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve ileriki günlerde tamamlanacağını açıkladı.

Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için çözüm arayışı sürüyor. Bursa'da "Üretim Sürecine Katılımın Desteklenmesi Projesi"nin tanıtımına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve ileriki günlerde tamamlanacağını söyledi. Çeşitli formülleri değerlendirdiklerini belirten Bilgin, "En uygununu tamamladığımız gün, 3600'de yaptığımız gibi, asgari ücrette yaptığımız gibi, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basın mensuplarıyla paylaşacağım. Diğer gün geçici işçiler sorunu var. Onu tamamladığımız gün, onlarla ilgili açıklama yapacağım. EYT var, EYT'yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım" ifadelerini kullandı.

ENFLASYON SORUNU

Bilgin, enflasyona değinerek, "Döviz talebinin artması, döviz fiyatlarını artırıyor. Bu önemli bir sorun olarak karşınızda duruyor. Bir başka yük de enerji kaynaklarının tahmin ettiğimizin üzerine çıkmış olması" dedi.

ASIL ZAM ARALIKTA

Bakan Bilgin, çalışanları enflasyona karşı korumak için asgari ücretin bir yıl önceye göre yüzde 94 oranında artırıldığını anımsatarak, "Bu bizim çalışanlara karşı sözümüz. Aralıkta da yeniden bütün bu şartları dikkate alarak emekçilerimizi koruyacak kapsamlı bir düzenleme yapacağız" açıklamasında bulundu.