Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Asgari ücretliye bayram havası yaşatacağız

''Yeni asgari ücret işçiye bayram havası yaşatacak'' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette ciddi bir artış yapacaklarını söyledi, “Düşük gelirli çalışanlarımız bayram havası yaşayacak” dedi.

TBMM'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşan Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret ve 3600 ek göstergesine değindi. Türkiye'de asgari ücretle çalışan sayısının söylenildiği gibi 15-20 milyon olmadığını belirten Bakan Bilgin, "6 milyon civarında asgari ücretli işçimiz var. Bunların aileleri ile oluşturduğu bütünlüğü dikkate almamız lazım. Bakanlık olarak yaptığımız araştırmada çalışanların büyük kesiminin beklentisinin 3 bin 750 -4 bin TL arasında olduğu ortaya çıktı. Biz, toplumun işçilerimizin beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışını gerçekleştireceğiz. Bu asgari ücretli çalışanlarımız için bir bayram havası yaratacaktır, bunu şimdiden müjdelemek isterim" diye konuştu. Bir milletvekilinin asgari ücretin ne zaman açıklanacağına yönelik sorusuna ise Bilgin, "Pazartesi öğrenirsiniz" yanıtını verdi.

Bakan Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge konusunda ise toplumda hakkaniyet duygusunu gerçekleştirecek düzenleme yapmak istediklerini söyledi. Bakan Bilgin sözlerini şöyle sürdürdü:

3600 EK GÖSTERGE 2022'DE

"Önümüzdeki hafta komisyonunu toplayacağız, sosyal ortaklar olacak. 3600 ek göstergesi meselesi vaat olmaktan çıkarıp, 2022'de uygulamaya sokacağız diye imzaladık. Meclise geldiği zaman Meclis'in gereğini yapacağına inancımız tam. Sonrasında ise sözleşmeli personel meselesini çözerek karara bağlayacağız."