Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: Asgari ücret rahatlatacak

''Asgari ücrette emeği koruyacağız'' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücreti tarif etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamuoyunun merakla beklediği 2022 yılı asgari ücretine yönelik önemli ipuçları verdi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan Bilgin "Asgari ücretle ilgili hepimizin yaptığı hesaplar, bizim de yaptığımız değerlendirmeler var. Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi. Bilgin, asgari ücret konusunda kamuoyu beklenti ve temennilerini belirlemek için Türkiye çapında anket yaptıklarını söyledi.

'BEYAZ BAYRAK' YOLDA

Bilgin "Bu sadece bir anket değil. Daha derinlemesine bir çalışmayla bunu ortaya koyacağız. Bu bizim için kamuoyu beklentisini, algısını gösterme şeklinde bir çalışma olacak. İşçilerimizi koruyan, asgari ücret meselesini Türkiye'nin gündeminden çıkaracak bazı düzenlemelerle bir rahatlama sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim" diye konuştu. Kasım sonu veya aralık ayının başında 'Beyaz Bayrak Uygulaması'na geçmeyi planladıklarını aktaran Bilgin, "Bir işyerinin sigorta ve vergi borcu yoksa, o işyerinde sendika varsa o işletmeye 'Beyaz Bayrak' vereceğiz" dedi.

Bakan Bilgin salona girdiği sırada komisyon üyesi millet- vekilleri 'asgari ücret 5 bin TL olsun' pankartı açtı. Bilgin bu çağrıların çok değerli olduğunu olduğunu söyledi.

3600 İÇİN DETAYLI ÇALIŞIYORUZ

Memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge konusu ile ilgili de bilgi veren Bilgin, "Onu da çözüm sürecine koyduk. Kapsamı ne kadardır, hangi grupları ne kadar kapsayabiliriz, detaylı bir çalışma yapıyoruz" dedi.