Buzdolabıyla birlikte ‘iyilik' de üretecek

Türkiye'nin ilk yerli çamaşır makinesini, buzdolabını, fırınını, bulaşık ve Türk kahvesi makinelerini üreten Arçelik, elektronik aletlerle birlikte iyilik de üretmek için kolları sıvadı.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

TOPLUMSAL FAYDA

‘Yeniliği aşkla tasarlar’ sloganını bu yıl itibarıyla ‘İyiliği aşkla tasarlar’a dönüştüren şirket, bu doğrultuda bir de platform kuruyor. Arçelik çalışanlarıyla şirket çalışanı olmayan alanında uzman kişileri ve disiplinleri bir araya getirerek bir ortak akıl platformu olan ‘İYİ-GE’yi hayata geçirdiklerini anlatan Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun, “İYİ-GE platformu sorumlu üretim ve tüketim odağında fikir ve önerileri geliştirerek, Arçelik’in köklü Ar-Ge’sine daha iyi bir gelecek için ürünler, hizmetler, projeler geliştirilmesinde katkıda bulunacak” dedi. Uzun, Arçelik’in gezegenin geleceği, azalan doğal varlıklar, iklim krizi, pandemi, küresel gelişmeler doğrultusunda sürdürülebilirlik ve toplumsal faydayı odağına alarak çizdiği yeni yolda, sürdürülebilir bir dünyanın bugünden atılacak adımlarla mümkün olacağı inancıyla markalarıyla çözümün bir parçası olmak için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı. 

42 MİLYON PET ŞİŞE KULLANDI

42 milyonu aşkın geri dönüştürülmüş pet şişeyi çamaşır makinesi, kurutucu ve klimalarda kullandıklarını vurgulayan Uzun, “Pet şişe kullandığımız çamaşır makineleri toplam çamaşır makinesi üretimimizin yüzde 20’sine ulaştı” diye konuştu.