PYBS bursu ne zaman yatacak? Ekim 2021 bursluluk parası yattı mı?

Bursluluk parası alan öğrenciler araştırmalarında konuya yer verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç sahibi öğrenciler ay düzenli olarak PYBS bursu ödemektedir. Bu burstan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri yararlanmaktadır. Peki, Bursluluk parası yattı mı? PYBS bursu ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Bursluluk parasının ne zaman yatacağı merak edildi. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerine verilen u ödenek her ay düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından anlaşmalı banka üzerinden hesaplara yatmaktadır. Ekim ayı burs parasını almak isteyen öğrenciler Bursluluk parası yattı mı? PYBS bursu ne zaman yatacak? gibi sorulara cevap aramaya başladı.

BURSLULUK PARASI YATTI MI?

Bursluluk parası ekim ayı başında ödenmektedir. Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun'un 7 nci maddesinde belirtilen "Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez." hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz.

BURSLULUK PARASI NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Her yıl ocak ve temmuz aylarında memur maaş katsayısı değiştiği için burs miktarı da değişir. Ortaöğretim öğrencilerine burs ödemeleri aylık olarak en geç her ayın 25 inde ödenmekte olup 2021 yılı Eylül ayı itibariyle bir öğrenciye aylık 357,769 TL burs ücreti ödenmektedir.' bilgisi yer aldı