Bursa’ya 190 milyon liralık içecek Ar-Ge merkezi açıldı

Uludağ İçecek Bursa Yenice Fabrikası’nda Türkiye’nin içecek sektöründeki ilk Ar-Ge merkezini açtı. Firma, Ar-Ge merkezine 190 milyon lira yatırdı.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük içecek şirketi olan Uludağ İçecek, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini daha hızlı ve etkin yürütebilmek için Bursa’daki Yenice Fabrikası’nın içerisine bir Ar-Ge merkezi kurdu. Toplam 434 metrekarelik alana yayılan merkez, 2017 yılının kasım ayında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenerek içecek sektöründe bu tescile sahip ilk merkez oldu. Şirket ayrıca inovasyon yatırımlarıyla gazoz kategorisi de tamamlandığında gazlı içecek ürünlerden koruyucuyu çıkaran ilk şirket haline gelecek.

5 KITADA 40 ÜLKEYE ULAŞIYOR 

Uludağ İçecek CEO’su Mete Öz, beş kıtada 40’tan fazla ülkeye ürün sattıklarını söyledi. Tüketicilerin günümüzde her zamankinden farklı beklentileri olduğunu belirten Öz, “Tüketicilerden gelen taleplere yanıt veremeyen şirketler oyunun dışında kalıyor. Ancak bu dönemde tüketicilerin ihtiyaçlarını doğru okumak kadar trendleri belirleyen taraf olmak da büyük önem taşıyor” dedi.

'ENDÜSTRİ 4.0’A HAZIRIZ 

Mete Öz sözlerine şöyle devam etti: Uludağ İçecek’in başarısının arkasında inovasyon var. Bu çerçevede geçtiğimiz 3 yılda inovasyona ve Ar-Ge Merkezimize yaklaşık 190 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. Türkiye’deki fabrikaların önemli bir kısmı henüz Endüstri 2.0 seviyesinde. Biz yıllardır Endüstri 3.0’ın bütün gereklerini yerine getiriyoruz. Fabrikada bütün makineler birbiriyle konuşuyor. Endüstri 4.0’a tam anlamıyla hazırız.” 

2018 yılında %15-20 büyüyecek 

ÖZ, tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda tüm ürün gamlarında koruyucuları çıkardıklarını ifade etti. Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ise 2017 yılında şirket cirosunun 640 milyon TL’ye ulaştığını belirterek, “Bu rakamın yüzde 20’ye yakın kısmı ise ihracattan geldi. En büyük pazarımız Almanya. Bugün Uludağ İçecek ürünlerini Filistin’den Avusturalya’ya kadar geniş bir coğrafyada bulmanız mümkün” dedi. Kızıl bu yıl için ise yüzde 15- 20 civarında bir büyüme hedeflediklerini sözlerine ekledi.